İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. Hastane kaynakları ve görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, İsrail son saldırılarında yerinden edilenlerin çadırlarını, sivillerin evlerini ve yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldı.
Gazze’nin güneyindeki Sabra Mahallesi’nde bir eve düzenlenen bombardımanda 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’ya bağlı Zikim bölgesinde yardım bekleyenlere açılan ateş sonucu ölü sayısı 16’ya yükselirken, yaralı sayısı ise 40’a ulaştı.
İsrail’in orta kesimdeki Deyr el-Belah’ta sivillerin bulunduğu noktalara düzenlediği saldırılarda 5’i aynı bölgede, 2’si ise bir araca yapılan saldırıda olmak üzere toplamda 7 kişi öldü.
Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yaptığı saldırılarda 61 bin 499 kişi hayatını kaybetti, 153 bin 575 kişi yaralandı, 9 binden fazla kişi ise kayıp. Saldırılar, Gazze’nin farklı bölgelerini etkisi altına almaya devam ediyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]