Associated Press’in yayımladığı resmi olmayan verilere göre, “salıncak eyalet” olarak bilinen Georgia’da seçim sonuçları belli oldu. Cumhuriyetçi aday Trump, Georgia’da seçim yarışını kazanarak eyaletin 16 delegesini kendi hanesine yazdırdı.
ABD başkanlık seçimlerinde, seçmenler, destekledikleri partinin delegelerine oy veriyor. Her eyalete farklı ağırlıklarla dağıtılmış toplam 538 delege belirleniyor. Georgia’da 2020’de Demokrat parti adayı Joe Biden, Trump’tan 11 bin 779 fazla oy alarak seçimi kıl payı kazanmıştı.
Trump hakkında “seçim sonuçlarına müdahale girişimi” soruşturması kapsamında dava açıldı. Harris’in kampanya menajeri, seçim sonuçları henüz netleşmediği için Harris’in konuşmayacağını açıkladı.
Cumhuriyetçiler, Senato’da büyük bir başarı elde etti. Demokratların koltuklarını kaybetmesiyle Cumhuriyetçiler 51 sandalyeye ulaşırken, Demokratlar ise 42 sandalye kazandı.
ABD’de başkanlık seçimiyle aynı zamanda yapılan Senato seçimleri de büyük önem taşıyor. 100 sandalyeli Senatodaki 34 sandalyenin değişeceği Kongre seçimleri, ABD siyasetinde önemli bir yer tutuyor. Ayrıca, Meksika’dan binlerce göçmen, ABD sınırına doğru yola çıktı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]