Rusya Devlet Başkanı Putin, BRICS Zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak Türkiye’ye başsağlığı diledi. Putin, Türk-Rus ilişkilerindeki önemli temasların değerli olduğunu vurgulayarak, ticaret ve ekonomik işbirliğinin son yıllarda arttığını belirtti. Geçen yıl 55 milyar dolar ticaret hacmine ulaşıldığını, bu yılın ilk sekiz ayında ise ticaret hacminin yıllık %6.2 artış gösterdiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yapmış olduğu açıklamada, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını lanetleyerek şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye’ye uzanan kirli ellerin kırılacağını vurgulayarak teröre karşı kararlı mücadelelerinin süreceğini belirtti. Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi ve TUSAŞ çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile de telefonda görüşerek TUSAŞ’a yapılan terör saldırısı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti ve dayanışma mesajlarını iletti. Bu görüşme, Türkiye’nin terörle mücadelesine uluslararası destek ve dayanışmanın devam ettiğini gösterdi.
Bu önemli görüşmeler, Türkiye’nin kararlılığını ve uluslararası ilişkilerdeki önemini bir kez daha vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]