California Üniversitesi San Francisco (UCSF) tarafından yürütülen ve JAMA Network Open dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, sosyal medya kullanımı süresi ile çocuklardaki depresyon belirtileri arasında bir ilişki olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, çocukların sosyal medya platformlarında geçirdikleri sürenin artmasıyla, depresyon belirtilerinde de artış yaşandığını gözlemledi. Çarpıcı Bulgular Üç yıl boyunca devam eden araştırmada, çocukların günlük sosyal…
California Üniversitesi San Francisco (UCSF) tarafından yürütülen ve JAMA Network Open dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, sosyal medya kullanımı süresi ile çocuklardaki depresyon belirtileri arasında bir ilişki olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, çocukların sosyal medya platformlarında geçirdikleri sürenin artmasıyla, depresyon belirtilerinde de artış yaşandığını gözlemledi.
Üç yıl boyunca devam eden araştırmada, çocukların günlük sosyal medya kullanım sürelerinin 7 dakikadan 73 dakikaya yükseldiği ve aynı dönemde depresyon belirtilerinde %35 oranında bir artış olduğu belirlendi. Araştırmanın başyazarı Dr. Jason Nagata, elde ettikleri bulguların sosyal medyanın depresyon gelişimine katkıda bulunabileceğine dair önemli kanıtlar sundu.
Sosyal medyanın çocuklardaki depresyon üzerindeki etkisinin tam olarak nedenleri bilinmese de, siber zorbalık ve uyku bozukluklarının bu süreçte rol oynayabileceği düşünülüyor. Benzer şekilde, siber zorbalığa maruz kalan çocukların intihar düşüncesi veya girişimi riskinin arttığı ve madde kullanımı olasılıklarının yükseldiği belirlenmiştir.
Araştırmacılar, çocukların sosyal medya kullanımı konusunda dengeyi sağlamaları gerektiğine dikkat çekiyor. Amerikan Pediatri Akademisi, ailelere dijital alışkanlıkları yönetmelerine yardımcı olacak araçlar sunuyor. Dr. Nagata, ebeveynlere açık iletişim kurmayı ve sağlıklı dijital alışkanlıklar geliştirmeyi öneriyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]