ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Alaska’nın başkenti Juneau’daki Mendenhall Buzulu’nun oluşturduğu barajın taştığını ve şiddetli sel riski oluştuğunu duyurdu. Yetkililer, bölge sakinlerine tahliye çağrısı yaptı.
Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) yetkilisi Nicole Ferrin, sel riski hakkında yaptığı açıklamada, “Bu, elimizdeki bilgilere göre yeni bir rekor olacak.” ifadesini kullandı. Mendenhall Buzulu, ‘Suicide’ adı verilen havzadaki eriyik su gölü için buzdan bir baraj görevi görüyor. Havzadan akan su, 2011’den bu yana aralıklarla sele neden oluyor.
Bilim insanları, iklim değişikliğinin etkisiyle yıldan yıla sellerin şiddetlendiğini belirtiyor. Geniş bir vadide bulunan Mendenhall Buzulu’nun oluşturduğu barajın taşması, Alaska’nın Juneau şehrinde şiddetli sel riskini artırmış durumda.
Bu gelişmeler üzerine yetkililer, bölge halkını uyararak gerekli önlemleri almaları konusunda çağrıda bulunuyor. 🌊
—
Bu haber, Alaska’nın başkenti Juneau’daki Mendenhall Buzulu’ndan gelen sel riski ile ilgili yapılan açıklamalardan ve olası tehlikelerden bahsediyor. NOAA ve NWS yetkililerinin uyarıları, iklim değişikliğinin etkileri ve sellerin artan şiddeti haberi önemli kılıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]