Savunma Bakan Yardımcısı Stephen Feinberg, Kongre üyeleriyle yaptığı görüşmelerde ek bütçe talebini iletti. Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin kaynaklara dayandırdığı habere göre, silahlı kuvvetlerin yaz operasyonlarını finanse etmek için ek bütçeye ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Pentagon’un, İran ile savaş ve diğer giderler için 80 milyar dolarlık ek bütçeye ihtiyaç duyduğu ifade ediliyor.
Kaynaklar, talep edilen ek bütçenin bir kısmının gemi operasyonları, personel maaşları ve mühimmat gibi alanlara ayrılacağını vurguluyor. Ayrıca, ilerleyen günlerde Kongre’ye, savunma dışı alanlar da dahil olmak üzere geniş kapsamlı bir ek bütçe talebinin sunulması bekleniyor. Pentagon’un olası bütçe talebinin Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi’nin onayından geçmesi gerekiyor.
Pentagon’un 2026 mali yılı bütçesi yaklaşık 1 trilyon dolar olarak belirlenmişti ancak bu yıl İran savaşı ve diğer operasyonlardan kaynaklanan maliyetlerle mücadele ettiği belirtiliyor. Pentagon, mayıs ayı ortasında İran savaşının maliyetini 29 milyar dolar olarak tahmin etmiş ancak bu rakamın artabileceği değerlendiriliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]