Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”ndeki konuşmasını hatırlattı.
Şahin, Türkiye’deki dizi film sektörünün kadına yönelik şiddet konusunda sınırları zorladığını belirterek, “Mücadelemizi kararlılıkla sürdürerek son dönemde şiddet içeren, milli ve manevi değerlerimizi tahrip eden yayınlara ağır müeyyideler uyguladık ve uygulamaya devam edeceğiz.”
Başkan Şahin, açıklamasında, “Yayınlarda kadına yönelik şiddete tahammülümüz yoktur. Hiç kimse reyting uğruna kadına yönelik şiddeti kanıksatamaz. Şiddetin karşısında RTÜK olarak kararlı bir şekilde duruyoruz.” şeklinde vurgulamalarda bulundu.
RTÜK, kadına yönelik şiddete karşı sıfır tolerans politikasını benimseyerek, medya yayınlarında şiddet içeren unsurların önüne geçmeyi ve toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Şahin’in açıklamaları, RTÜK’ün bu konudaki kararlı tutumunu bir kez daha gözler önüne serdi. Kadına karşı şiddetin önlenmesi ve toplumda farkındalık yaratılması adına RTÜK’ün aldığı önlemler önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]