Evini kiraya verenlerden sonra şimdi de evini satacaklara, birden fazla evi olanlara kötü haber geldi. Bütçe harcamalarına kaynak bulmak için rotayı konut sahiplerine çeviren iktidarın, birden fazla konutu olanlara katlamalı Emlak Vergisi ve tapu harcı yükü getirmeye hazırlandığı belirtildi.
Ayrıca konutunu 5. yıldan sonra satanlardan da vergi alınmaya başlanması bekleniyor. Konut satışlarında vergilerin de piyasa bedelleri üzerinden hesaplanacağı iddia ediliyor. Bu kapsamda hem konut satanlar hem de konut alanlar yüklü vergilerle karşılaşabilir.
Yeni düzenlemelerin konut fiyatlarında yeni bir zam dalgası yaratmasından endişe ediliyor. Düzenlemenin, yasa çıktıktan sonraki satışlara uygulanacağı belirtiliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergi reformu çalışmalarının hızlandığı belirtiliyor.
SÖZCÜ’nün ulaştığı vergi reformu taslağında, konut sahipleri ile konutu yatırım aracı olarak kullananların daha fazla vergi ödemelerine yol açacak düzenlemeler yer alıyor. Mevcut düzenlemelere göre, satın alınan konut 5 yıl elde bekletilip 5. yıldan sonra satılırsa vergi ödenmiyor. Yeni düzenleme ile 5 yıl istisnasının kaldırılması bekleniyor.
Satış fiyatı esas alınarak vergi alınması ve tapu harcında artış yaşanması bekleniyor. Birden fazla konuta sahip olanlar için katlamalı Emlak Vergisi ve tapu harcı yükü getirilebilir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]