Bergama ilçesinde açılan Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin Türkiye’nin 19. serbest bölgesi olduğunu belirten konuşmacılar, bu bölgenin ülke ekonomisine üretim, yatırım, istihdam ve ihracat açısından büyük katkılar sağlayacağını vurguladılar. Bakan Bolat, serbest bölgelerin Türkiye ekonomisine olan katkılarına dikkat çekerek, Bergama’nın bu alandaki başarısına inandıklarını ifade etti.
ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler ise Bergama Serbest Bölgesi’nde yapılacak yatırımların, ülkenin dış ticaretine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Güler, bölgenin 2025 yılına kadar 75 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirip 1000 kişiye istihdam sağlayacağını dile getirdi.
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ da Bergama’nın ekonomik potansiyelini değerlendirerek, serbest bölgenin bölge halkı için önemli bir istihdam kaynağı olacağını belirtti. Dağ, bölgenin uluslararası ticarette önemli bir rol oynayacağına inandıklarını ifade etti.
İzmir Valisi Süleyman Elban ise serbest bölgenin kentteki iş insanlarına fırsatlar sunacağını belirterek, bölgenin başarılı olmasını temenni etti. Açılış törenine katılan iş dünyası temsilcileri, bölgenin ekonomiye sağlayacağı katkılardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
Yapılan konuşmaların ardından Bergama Serbest Bölgesi’nin açılışı, Türkiye ekonomisine yeni bir ivme kazandırması beklenen önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]