Schengen bölgesine bir ülke daha

Read Time:30 Second

AB dönem başkanlığını yürüten Slovenya’nın İçişleri Bakanı Ales Hoj, kararı duyurduğu basın toplantısında, “Hırvatistan bunun için hazır” ifadelerini kullandı. Avrupa Komisyonu 2019 yılında Hırvatistan’ın tüm kriterleri karşıladığını bildirmişti.

AFP’nin bildirdiğine göre, toplantı ardından yapılan açıklamada, tüm kriterleri karşıladığı kararlaştırılan Hırvatistan ile ilgili nihai kararın daha sonraki bir tarihte alınacağı belirtildi.

Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Božinović, Twitter’da yaptığı paylaşımda söz konusu kararın ülkesinin stratejik hedeflerine daha da yaklaştırdığını söyledi.

Schengen Bölgesi’ni oluşturan Avrupa ülkesi vatandaşları, bölge içerisinde pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebiliyor.

Ayrıca diğer ülke vatandaşları da, bu bölge ülkelerinden alacağı vize ile yine Schengen Bölgesi ülkelerinde seyahat imkanına sahip olabiliyor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Sosyal bir aşk hikâyesi
Next post Uluslararası Antalya Piyano Festivali 11 Aralık’ta başlıyor