Numan Kurtulmuş, Küresel Barışın Geliştirilmesi Konusunda Uyarılarda Bulundu Meksika’nın başkenti Meksiko’da düzenlenen 10. Parlamento Başkanları Toplantısı’nda konuşan Numan Kurtulmuş, parlamentoların dünya sorunlarına çözüm üretebilmek için bir araya gelmesinin önemini vurguladı. Barış ve Güvenlikteki Hasarlar Kurtulmuş, Birleşmiş Milletlerin barış ve güvenlik konularında büyük hasar aldığını belirterek, uluslararası sistemin çözüm üretemez hale geldiğini ifade etti. Ukrayna-Rusya Savaşı…
Meksika’nın başkenti Meksiko’da düzenlenen 10. Parlamento Başkanları Toplantısı’nda konuşan Numan Kurtulmuş, parlamentoların dünya sorunlarına çözüm üretebilmek için bir araya gelmesinin önemini vurguladı.
Kurtulmuş, Birleşmiş Milletlerin barış ve güvenlik konularında büyük hasar aldığını belirterek, uluslararası sistemin çözüm üretemez hale geldiğini ifade etti.
Ukrayna-Rusya savaşına da değinen Kurtulmuş, bu çatışmanın sadece iki ülke arasında değil, tüm dünyayı etkileyen büyük bir risk taşıdığını dile getirdi.
Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını insanlık suçu olarak nitelendirerek, bu saldırıların büyük bir sivil kayba neden olduğunu ve adalet arayışının önemine vurgu yaptı.
Kurtulmuş, uluslararası sistemin yeni bir yapıya ihtiyaç duyduğunu ve adaletin sağlanması için insanların eşitliği prensibinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti.
Sonuç olarak, Kurtulmuş, MIKTA Konferansı’nda uluslararası sistemin barış, adalet ve hakkaniyeti nasıl sağlayabileceğine dair değerli fikirlerin tartışıldığını ve yeni bir dünya sisteminin kurulmasına katkı sağlamayı umduğunu ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]