Avustralyalı gezgin Helen Dainty (43), 2016’da bisikletle çıktığı dünya turunda Antalya’nın Demre ilçesine gitti. Bisikletiyle 58 bin kilometre yol kateden Helen Dainty, bugüne kadar 40 ülkeyi gezdiğini söyledi.
Gezgin Helen Dainty, 2004 yılında sırt çantası ile dünyayı gezmek için yola çıktı. 4 kıtada 30 ülke gezen Dainty, 2016 yılında ise Avustralya’ya döndü. Helen Dainty, bu kez bisikletle dünyayı dolaşmaya karar verdi. Aynı yıl Avustralya’nın Brisbane şehrinden bisikletle yola çıkan Helen Dainty, 1 yıl boyunca ülkenin tamamını gezdi. 2017 yılında uçakla İngiltere’ye giden Dainty, bisikletle dünya turuna başladı. Helen Dainty, bugüne kadar 40 ülkeyi gezdi.

Tüm Avrupa’yı dolaşan Dainty, 25 Ağustos 2021’de Edirne üzerinden Türkiye’ye geldi. İstanbul, Yalova, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla’yı geçen Dainty, son olarak Antalya’nın Demre ilçesine ulaştı. Şu ana kadar bisikletiyle toplam 58 bin kilometre yol katettiğini anlatan Helen Dainty, günde 50-80 kilometre yol aldığını söyledi.
7 KITADA 74 ÜLKE GEZDİ
Aylık 400 dolar harcama yaptığını kaydeden Dainty, bunun 300 dolarının oluşturduğu bir havuza bağışçılardan geldiğini belirtti. Sağlığı elverdiği sürece bisiklet üstünde tüm dünyayı dolaşmayı istediğini anlatan Helen Dainty, 2004 yılından bu yana bisiklet dahil diğer ulaşım araçları ile 7 kıtada toplam 74 ülke gezdiğini kaydetti.